UIENCAKE MET BASILICUM, BRIE & MANGOCHUTNEY

voor 6 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 220° C.

Meng het bakmeel met de eieren en 50 ml van de karnemelk tot een dik mengsel. Roer de rest van de karnemelk erdoor.

Snij de helft van de basilicumblaadjes heel fijn en voeg met de iets afgekoelde boter, uien en knoflook toe. Meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Het moet een dik, schepbaar beslag zijn.

Bestuif de plakjes brie met wat bakmeel en klop het teveel eraf. Schep de helft van het beslag in de vorm, strijk glad en beleg met de plakjes brie. Verdeel de basilicumblaadjes ervoer en schep de rest van het beslag erop. Strijk glad en bak de cake 70-80 min. in het midden van de oven en temper na 10 min. de temperatuur naar 180° C.

Steek een saté-prikker in het midden van de cake en als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Stort hem voorzichtig op een rooster en laat iets afkoelen. Serveer de cake warm, in plakjes en geef er wat chutney bij.

In je voorraad
  • 150 gr uien, fijngesneden
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
Ingrediënten
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd + extra voor de brie
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 125 ml karnemelk
  • Grote bos basilicum, ± 40 blaadjes
  • 175 gr rijpe boerenbrie
  • (Mango)chutney, voor erbij

 

Keukengerei
  • Cakevorm van 1¼ l inhoud, ingevet en bekleed met bakpapier
  • Steelpannetje of magnetron om de boter te smelten
  • Bakpapier
  • Kom
  • Oven
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram