VARKENSLENDE MET HONING EN GEROOSTERDE VENKEL
voor 2 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snijd de venkel en rode ui in 6-8 partjes. Meng dit vervolgens in een ovenschaal samen met de hele, gepelde knoflook teentjes, rozemarijn, 2 el olijfolie, zout en peper. Rooster voor 15 min. in de oven.
Verwarm een koekenpan op medium-hoog vuur met 2 el. olijfolie. Zout en peper de varkenslende en wrijf het in met honing. Bak rondom goudbruin.
Leg de varkenslende op de venkel in de ovenschaal en rooster ongeveer 12-15 min. Haal de varkenslende uit de schaal, wikkel hem in aluminiumfolie en leg opzij zodat het vlees een paar minuten kan rusten.
Meng de spinazie door de groenten uit de oven en breng op smaak met zout en peper. Snijd de varkenslende in plakjes en serveer met de groente en de saus uit de braadslee.
In je voorraad
- 2 teentjes knoflook, schil verwijderd
- 1 rode ui
- Olijfolie
- Zout en peper
- 1 el honing
Ingrediënten
- ± 250 gr varkenslende/varkenhaas
- 1 à 2 takjes rozemarijn
- 1 grote venkelknol
- 200 gr spinazie
- Optioneel: paar kleine krieltjes
Keukengerei
- Ovenschaal
- Oven
- Koekenpan
- Aluminiumfolie
Bron
Bilder & De Clercq