VARKENSMEDAILLONS MET SALSA VERDE BOTER

VARKENSMEDAILLONS MET SALSA VERDE BOTER

voor 2 personen
Aan de slag!

Loopt het water bij het zien van dit gerecht je al in de mond maar ben je nog op zoek naar een lekker bijgerecht wat ook nog eens snel klaar is? Wat dacht je van een heerlijke aardappelgratin met rode ui en salie? Het recept vind onderaan.

Tip: begin eerst met het maken van je gratin zodat wanneer deze in de oven staat je met de bereiding van medaillons kan starten. Zo zijn ze tegelijk klaar en kunnen beide warm opgediend worden.

Snijd de varkenshaas in medaillons van 2 cm dik, druk plat met de muis van je hand. Haal de puntjes van de sperziebonen. Hak de knoflook, bladpeterselie en 2 ansjovisfilets fijn.

Zet een pannetje met water en zout op. Als het water kookt, doe de sperzieboontjes erin en kook ze in 5 minuten gaar.

Giet sperzieboontjes af en zet opzij, houd ze warm met 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, bestrooi de varkensmedaillons met zout en peper. Bak de medaillons, 1 minuut aan elke kant goud bruin. Draai het vuur laag en voeg de boter, knoflook, kappertjes, peterselie en ansjovis toe en bak zachtjes 30 sec. totdat alles goed warm is.

Verdeel de sperziebonen over de borden, leg de medaillons er bovenop en maak af met de salsa verde boter.

Nog op zoek naar een lekkere sidedish die zó klaar is? Hieronder vind je het recept voor een heerlijk geurende Aardappelgratin met rode ui en salie.

AARDAPPELGRATIN MET RODE UI EN SALIE

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de aardappelen mbv een keukenmachine in de schijfjes en kook ze in een middelgrote pan met kokend water voor 5 minuten.

Pel de uien en snijd in de keukenmachine tot plakjes. Doe ze vervolgens met eetlepels olie in de braadslede, verkruimel er het bouillonblokje over en strooi met een snuf peper en zout. Voeg de gesnipperde salie aan toe en roer regelmatig, en giet er als het begint aan te koeken een scheutje water bij.

Giet de aardappelschijfjes af, spoel ze af onder de koude kraan en laat uitlekken.

Haal de braadslee met de ui en salie uit de oven en voeg er de aardappelschijfjes en room aan toe. Roer alles voorzichtig door elkaar en spreid ze zo dat er een egale laag ontstaat. Rasp als finishing touch er de Parmezaanse kaas overheen en zet de gratin boven in de oven voor ± 15-20 min.

Nu kun je beginnen met het bereiden van je varkensmedaillons en salsa verde. Maar zorg dat je niet vergeet af en toe in de oven kijken.

Prik wanneer de toplaag mooi krokant begint te worden met een vork in de gratin om te controleren of aardappelen gaar zijn.

VARKENSMEDAILLONS MET SALSA VERDE BOTER
In je voorraad
  • 1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
  • 30 gr boter
  • Olijfolie
  • Zout en versgemalen peper

Aardappelgratin

  • 1 grote (rode) ui
  • Olijfolie
  • 1 blokje kippenbouillon
Ingrediënten
  • 300 gr varkenshaas
  • ½ bosje peterselie, fijngesneden
  • 200 gr sperziebonen
  • 2 ansjovisfilets, uitgelekt
  • 2 el kappertjes, uitgelekt

Aardappelgratin

  • 400 gr aardappelen
  • Handvol verse salie, fijngesneden
  • 50 cl slagroom
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
Keukengerei
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Vergiet

Aardappelgratin

  • Keukenmachine
  • Middelgrote kookpan
  • Braadslede
  • Oven
  • Vergiet
Bron

Bilder & De Clercq

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram