VENKELSALADE MET PEER, RADICCHIO EN AMANDELEN

VENKELSALADE MET PEER, RADICCHIO EN AMANDELEN

voor 2 personen
Aan de slag!

Als je vlees grilt of pizza maakt, hoort daar een goede gemengde salade bij: deze is perfect! Peperige rucola en bittere radicchio of roodlof gecombineerd met peer, venkel en een scherpe vinaigrette. De rozijnen, Parmezaanse kaas en geroosterde amandelen zorgen ervoor dat elke hap een verrukking is.

Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom.

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een glazen potje en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Doe het potje dicht en schud goed. Schenk over de salade en serveer direct.

VENKELSALADE MET PEER, RADICCHIO EN AMANDELEN
In je voorraad

Dressing

  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 3 tl sherry- of rode wijnazijn
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 1 tl dijonmosterd
Ingrediënten

Salade

  • 45 gr sultana’s/rozijnen
  • 55 gr amandelen, geroosterd
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 sneetjes zuurdesembrood, geroosterd en in blokjes gesneden
  • 2 grote handenvol rucola
  • 1 venkelknol, gehalveerd, hart eruit gesneden, in stukjes van 3 cm
  • 1 stevige rijpe peer, hart eruit gesneden, in stukken van 3 cm
  • 1/4 krop radicchio of een stronkje roodlof, hart en buitenste bladeren verwijderd, grofgehakt
Keukengerei
  • Grote kom
  • Glazen potje
  • Rasp voor de Parmigiano
Bron

My Streetfood Kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram