VIETNAMESE HOTDOG MET GEPEKELDE GROENTE

voor 2 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de komkommer in dunnen plakjes. Doe ze in een kom met de geraspte wortel, 3 eetlepels witte wijnazijn en 1 theelepel suiker. Meng alles goed door elkaar en laat even marineren; dit wordt de gepekelde groentesalade.

Wanneer de oven op temperatuur is; doe de pistolets in de oven. Je moet deze zo’n 5 tot 7 min. afbakken (of totdat ze mooi goudbruin zijn).

Meng de sambal (oelek) of Sriracha naar smaak door 4 eetlepels mayonaise en zet opzij.

Verwarm de een koekenpan op medium vuur met 2 el olijfolie. Bak de worstjes rondom goudbruin in ongeveer 12 min.

Voeg de muntblaadjes toe aan de gepekelde groentesalade. Snijd de broodjes open en bedek met de pittige mayonaise. Doe een worstje op elk broodje en bedek met een beetje van de salade. Serveer de resterende salade ernaast.

In je voorraad
  • 3 el witte wijnazijn of rijst azijn
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 4 el mayonaise
  • Olijfolie
  • Zout & peper
Ingrediënten
  • 4 saucijzen (100 gr per worst)
  • 1 winterpeen, julienne gesneden (in lange fijne reepjes)
  • Handvol munt
  • 1 baby komkommer of 1/2 grote komkommer
  • 4 pistoletjes (verse of afbak)
  • 1/2 tot 1 el sambal of Sriracha (net hoe pittig je zelf wil)
  • Supplement: fijn in de lengte gesneden bosui en limoenpartjes
Keukengerei
  • Oven
  • Kom
  • Koekenpan
Bron

Bilder & De Clercq

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram