VIETNAMESE 'STEAK' SANDWICH MET ZOETZUUR EN SEREH

VIETNAMESE ‘STEAK’ SANDWICH MET ZOETZUUR EN SEREH

voor 4 personen
Aan de slag!

Bij dit gerecht kan je er voor kiezen om zelf zoetzuur te maken maar vind je dit te bewerkelijk of heb je er geen tijd voor: koop dan bij de supermarkt bijv. atjar tjampoer.

Zelfgemaakte zoetzuur
Doe de azijn met 4 el. suiker en 100 ml water in een kommetje. Voeg een snuf zeezout toe en roer alles door elkaar tot de suiker is opgelost. Snijd de wortelen en rettich in luciferdunne reepjes, gebruik hiervoor een mandoline of rasp, schep door het azijnmengsel en laat 2 uur marineren. Giet de groenten af.

Bereiding van het vlees
Vermeng in een schaal de rode peper, citroengras, knoflook en 2½ el. zonnebloemolie. Voeg zout en peper aan de marinade toe.

Snij de varkenshaas in 1½ cm dikke plakjes, leg deze tussen 2 vellen plasticfolie of bakpapier en rol ze met een deegroller tot 3 mm dikte uit. Leg de plakjes in de marinade en schep alles om. Laat he vlees afgedekt minstens 15 min. in de koelkast marineren.

Verhit een wok op hoog vuur en verhit de overgebleven olie erin. Bak de plakjes varkensvlees in porties in 1-2 min. aan elke kant goudbruin en gaar. Doe al het vlees in de pan, voeg de vissaus en overgebleven suiker toe en bak het vlees nog een paar min. tot het goudbruin en gekaramelliseerd is.

Snijd het stokbrood over de lengte door en bestrijk de ene kant met sojasaus en de andere kant met mayonaise. Beleg de onderkant met varkensvlees, komkommer, wortel, rettich en korianderblad. Leg de bovenkant erop. Snijd het stokbrood in vier stukken. Bind elk stuk eventueel met keukengaren vast en dien het stokbrood direct op.

VIETNAMESE 'STEAK' SANDWICH MET ZOETZUUR EN SEREH
In je voorraad
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 3 el mayonaise
Ingrediënten
  • 2 lange rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras, (alleen het witte deel), fijngehakt
  • 450 gr varkenshaas
  • 2 el vissaus
  • 1 baguette
  • 2 tl sojasaus
  • ¼ kleine komkommer, in dunnen plakjes
  • 10 gr korianderblad

Zoetzuur (of koop bij de supermarkt bijv. atjar tjampoer)

  • 185 ml rijstazijn
  • 110 gr fijne kristalsuiker
  • 2 wortelen
  • ½ rettich *(1) (± 200 gr)

*(1) rettich is een lange witte radijswortel, te koop bij de groenteman of winkels voor Aziatische producten.

Keukengerei
  • Mandoline of rasp
  • Kom
  • Plasticfolie of bakpapier
  • Deegroller
  • Wok
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram