BURRITO’S MET GEFRITUURDE VIS EN SALSA CRIOLLA
voor 3 personenAan de slag!
Doe de bloem met chilivlokken en 1 tl. Zeezout in een kom. Voeg het ei toe en klop geleidelijk het bier erdoor tot het een glad beslag is. Zet het afgedekt 30 min. in de koelkast.
Doe intussen alle ingrediënten voor de salsa criolla in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe en roer alles door elkaar. Zet opzij.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Vul een braadpan of frituurpan tot halverwege met olie en verhit deze tot 190°C (een blokje brood is hierin in 30 sec. goudbruin).
Dep de visfilets droog met keukenpapier, zout en peper ze en wentel ze door het bierbeslag; schud het teveel eraf en frituur de vis in 3-4 min. krokant en goudbruin. Schep de filets met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de vis op een bakplaat en houd ze in de oven warm terwijl je de overige filets frituurt.
Verpak de tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm ze in de oven als je de laatste portie vis gaat frituren.
Besmeer de tortilla’s met wat zure room en verdeel er avocado’s, vis, salsa criolla en takjes koriander op. Bestrooi ze met zout en peper en rol ze op, Serveer de burrito’s met limoenpartjes en de overgebleven salsa.
In je voorraad
- Een snuf gedroogde chilivlokken
- 1 ei, losgeklopt
- 375 ml koude pils
- Zonnebloemolie, om te frituren
- Limoenpartjes, voor erbij
Salsa criolla
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 60 ml rodewijnazijn
- 1 el fijne kristalsuiker
- 2 el olijfolie
Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 witte visfilets van 180 gr, in dikke repen gesneden
- 8 bloemtortilla’s
- Zure room, dunne plakken avocado, ijsbergsla en limoenpartjes, voor erbij
Salsa criolla
- 2 rijpe trostomaten, zaadjes verwijderd, fijngehakt
- 1 lange rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
- 5 gr koriander, fijngesneden + extra takjes voor erbij
Keukengerei
- Kom
- Frituur- of wokpan
- Schuimspaan en keukenpapier
- Aluminiumfolie
Bron
Delicious – Lekker thuis!