KRUIDIGE VISCURRY MET KOKOS & BASMATIRIJST
voor 4 personenAan de slag!
Wrijf de knoflook, groene pepers, gember en verse kurkuma samen fijn in een vijzel tot een grove pasta of maal fijn in een keukenmachine.
Verhit de olie in de wok pan op matig vuur.
Schept hierin de ui om in 3 – 4 minuten om zonder te laten kleuren.
Voeg de peperpasta toe en schep 3 – 4 minuten om tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de specerijen en kerrieblaadjes toe er toer nog 2 minuten.
Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes inkoken.
Voeg de vis toe en pocheer in 4 – 5 minuten net gaar.
Neem van het vuur en voeg limoensap en zout naar smaak toe.
Serveer de curry met rijst en bestrooi met koriander.
In je voorraad
- 4 tenen knoflook, fijngesneden
- 2-3 el zonnebloemolie
- 1 ui fijngesneden
Ingrediënten
- 1-2 groene pepers, fijngesneden
- 1 el fijngesneden verse, geschilde gemberwortel
- 2 tl kurkuma
- 2 tl gemalen kurkuma
- 2 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl gemalen komijn
- ¼ tl gemalen kruidnagel
- 6 groene kardemompeulen / gekneusd (te koop bij de toko)
- 12 ( verse ) kerrieblaadjes
- 400 ml kokosmelk
- 250 ml visbouillon
- 600 gram wijting of filets hiervan. In stukken van 4 cm.
- Sap van 1 limoen
- Gestoomde basmati rijst
Keukengerei
- Vijzel of keukenmachine
- Koekenpan of wok
Bron
Delicious Magazine