WARME COUSCOUSSALADE MET GEROOSTERDE GROENTEN
voor 3 personenAan de slag!
Dit is precies het soort maaltijd dat je wilt in de winter: een gerecht dat de complexe zoetheid van langzaam geroosterde groenten tot iets fantastisch maakt, de salade geeft zoveel voldoening dat je vlees helemaal niet mist.
Verwarm de oven op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de wortels, pastinaak en ui erop. Besprenkel met olie en azijn, bestrooi met zout en peper en schep goed door elkaar. Rooster 45 min. in de oven, of tot de groenten zacht en goudbruin zijn. Keer ze tussendoor 1-2 keer.
Doe intussen de couscous in een hittebestendige kom met de specerijen, sultana’s (rozijnen) en zout naar smaak. Roer er 400 ml kokend water door. Dek af met plasticfolie, laat 5 min. staan en roer luchtig met een vork.
Voeg de olie, citroensap en kruiden toe en schep licht door elkaar. Serveer de groenten op de couscous en bestrooi met de hazelnoten.
In je voorraad
- 2½ el olijfolie
- 2½ el balsamicoazijn
- 2½ el olijfolie (couscous)
Ingrediënten
- 12 (jonge) bospenen, geschild
- 2 pastinaken, geschild, in de lengte in vieren
- 2 rode uien, in vieren
- 2½ el hazelnoten, licht geroosterd
Couscous
- 200 gr instant couscous
- 1 tl komijnpoeder (djintan)*
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderpoeder (ketumbar)
- 1 tl korianderzaad
- 40 gr sultana rozijnen
- 1 el citroensap
- Handvol muntblaadjes
- Handvol koriander
* Geen zin om komijn/korinderpoeder én zaad te kopen? Ga dan voor de zaadjes en maak ze fijn met een vijzel.
Keukengerei
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Kom
- Saladeschaal
- Plasticfolie
Bron
Delicious Magazine