IN WIJN GESTOOFDE PREI MET RAUWE HAM & HAZELNOTEN

PREI IN WIJN GESTOOFDE MET RAUWE HAM & HAZELNOTEN

voor 4 personen
Aan de slag!

Verwarm oven voor op 180 graden.

Trek de buitenste bladen van de preien af. Snij de prei in stukken van 7 centimeter. Pel en halveer de knoflook. Smelt de boter in een kleine, hoge pan, voeg de knoflook en tijm toe en strooi er zout op. Leg de stukken prei in de boter en meng goed. Doe de prei met de saus over in een braadslee en spreid zodat er één enkele laag ontstaat. Giet de bouillon en wijn erbij en dek losjes af met een verkreukeld stuk bakpapier. Zet in de oven en laat het geheel voor 20 minuten stoven. Haal bakpapier eraf en zet nog 10 minuten terug in de oven tot de prei licht gebruind en boterzacht is.

Rooster intussen de hazelnoten bruin in een pan met de olie, zout ze licht en leg ze op een bord.

Verdeel de prei over de borden en besprenkel 1 à 2 scheutjes appelazijn over elke prei. Verdeel de hazelnoten en de rauwe ham erover en serveer het gerecht direct. Lekker met zuurdesembrood of baguette.

IN WIJN GESTOOFDE PREI MET RAUWE HAM & HAZELNOTEN
In je voorraad
  • 3 el boter
  • 150 ml hete groentebouillon
Ingrediënten
  • 4-6 dunne jonge preien
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 el tijmblaadjes
  • 150 ml witte wijn (of meer groentebouillon)
  • 2 el hazelnoten, geroosterd en grof verkruimeld
  • 1 el hazelnootolie (of olijfolie)
  • Appelazijn naar smaak
  • 200 gr rauwe ham
  • Voor erbij: zuurdesembrood of baguette
Keukengerei
  • Braadslee of ovenschaal
  • Oven
  • Bakpapier
  • Koekenpan
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram