WINTERSPAGHETTI MET CACAO, WORST & ROZEMARIJN

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de ui met knoflook en winterpeen zachtjes 2 min. Knijp boven de pan steeds kleine stukken uit de saucijzen. Bak het vlees in 3 min. bruin.

Schep het venkel- of karwijzaad en de cacaopoeder erdoor. Voeg de wijn toe. Schenk de blikken tomaat in de pan en druk de tomaten met een spatel of vork stuk.

Leg de takjes rozemarijn in de saus. Laat de saus zonder deksel 20 min. zachtjes tot een dikke pastasaus inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Kook intussen in ruim water met zout de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de spaghetti af en verdeel over 4 diepe borden of kommen. Schep de saus erover en slaaf er royaal pecorino overheen.

In je voorraad
  • 1 winterpeen, in halve plakjes
  • 300 gr saucijzen
  • 2 tl venkel- of karwijzaad
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 blikken gepelde tomaat à 400 gr
  • 2 takjes rozemarijn
  • 300 gr volkoren spaghetti
  • Pecorino, voor erbij
Ingrediënten
  • Braadpan
  • Kookpan
  • Spatel of vork
Keukengerei
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 100 ml rode wijn
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram