HOTDOGS MET BIER-UIENMARMALADE & VELDSLA
voor 4 personenAan de slag!
Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 30 min. goudbruin. Giet het bier erbij en laat tot de helft inkoken.
Doe de boter, suiker en azijn in de pan en laat 5-6 min. tot een donkere, kleverige saus inkoken. Zet opzij. Je kunt de marmelade ook van tevoren maken en voor gebruik opwarmen.
Verhit 30 min. van tevoren de bbq voor en gril de worsten onder regelmatig keren in ± 10 min. gaar (dit kan natuurlijk ook op de grillpan).
Snijd de broodjes in de lengte in en rooster ze licht op de bbq. Besmeer ze met mosterd en vul ze met worst, waterkers en marmelade.
In je voorraad
- 60 ml olijfolie
- 15 gr boter
- 55 gr fijne kristalsuiker
- 1 el rodewijnazijn
- 2 el dijonmosterd
Ingrediënten
- 3 grote uien, in dunne ringen
- 150 ml donker bier
- 4 varkensworsten
- 4 knapperige puntbroodjes
- waterkers of rucola, voor serveren
Keukengerei
- Koekenpan
- Wekpot
- BBQ of grillpan
Bron
Delicious Magazine