WRAPS MET WORSTJES EN VENKEL-KOOL’SLAW’

WRAPS MET WORSTJES EN VENKEL-KOOL’SLAW’

voor 4 personen
Aan de slag!

Steek de BBQ 30 min. van tevoren aan. Schep in een kom de kool, venkel en wortel door elkaar. Voeg de zure room, mayonaise, mierikswortel en wat zeezout en versgemalen peper toe. Schep alles goed door elkaar en zet tot gebruik in de koelkast.

Gril de worstjes 8-10 min. op de BBQ onder af en toe keren, tot ze gaar en goudbruin zijn. Meng intussen de honing, mosterd en knoflook in een kom. Bestrijk de worstjes als ze bijna gaar zijn hiermee. Gril ze nog even tot ze karamelliseren. Haal ze van de BBQ en laat ze enigszins afkoelen.

Spreid de repen lavash uit op je werkvlak. Verdeel de worstjes en koolsla erover en rol ze op. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.

WRAPS MET WORSTJES EN VENKEL-KOOL’SLAW’
In je voorraad
  • 2 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  •  4 el mayonaise
Ingrediënten
  •  ¼ savooiekool, in zeer dunne reepjes
  •  1 venkelknol, in zeer dunne reepjes
  •  1 wortel, in dunne reepjes
  •  4 el zure room
  • 1 el geraspte mierikswortel (vers of uit tube/potje)
  • 500 gr varkens- of runderchipolataworstjes
  • 4 lavashvellenof ander platprood bijv. naan, in de lengte gehalveerd *(1)

*(1) Dunne vellen lavashbrood zijn te koop bij Turkse winkels. Besprenkel ze zo nodig met een beetje water om ze wat soepeler te maken. Ter vervanging kun je ook bloemtortilla’s of pitabroodjes gebruiken.

Keukengerei
  • BBQ (of grillpan)
  • Rasp
  • Kom
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram