MOSSELEN MET WITTE WIJN & HUISGEMAAKTE OVENFRIET

MOSSELEN MET WITTE WIJN & HUISGEMAAKTE OVENFRIET

voor 4 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 225 graden en snij de aardappels in de gewenste dikte.

Leg ze in een bak met koud water en laat dit een kwartiertje staan, haal ze vervolgens eruit en dep droog met keukenpapier. Zorg dat je ze goed droogt, anders bakken ze niet goed. Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie en zeezout. Bak ze gedurende 30 minuten terwijl je ze regelmatig omkeert. Hoe lang de frietjes nodig hebben om te bakken verschilt per oven en de dikte van je friet, kijk steeds even en proef om te kijken of ze goed zijn.

Was ondertussen de mosselen grondig in een bak met koud water en verwijder kapotte schelpen.

Maak vervolgens de prei schoon en snijd in ringen, snipper een ui, pers een teentje knoflook en hak de peterselie fijn.

Verhit in een wok of mosselpan een scheutje olie en fruit de prei, ui en knoflook op laag vuur. Voeg na twee minuten de mosselen en de wijn toe. Kook de mosselen afgedekt in vijf à acht minuten gaar totdat de meeste schelpen open zijn. Schud de pan goed om en verwijder eventuele ongeopende schelpen.

Maak een sausje van vijf eetlepels mayonaise en een geperst teentje knoflook.

Voeg de peterselie aan de mosselen toe en verdeel ze inclusief het kookvocht over vier diepe borden.

Serveer met friet en mayo-knoflooksaus.

MOSSELEN MET WITTE WIJN & HUISGEMAAKTE OVENFRIET
In je voorraad
  • 5 el mayonaise
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 1 prei, schoongemaakt en in ringen
  • 200 ml witte wijn
  • 5 takjes peterselie
  • 1 kg (licht) kruimige aardappels
Keukengerei
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Wok of mosselpan
  • Knoflookpers
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram