DRUMSTICKS IN ZWARTZUUR MET NASI KUNING

DRUMSTICKS IN ZWARTZUUR MET NASI KUNING

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit 3 el olie in een braadpan. Bak de kip rondom bruin en neem uit de pan.

Bak de ui zachtjes goudbruin in het bakvet. Voeg de wijn, de azijn, het kaneelstokje en de kruidnagels toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de kip terug in de pan en stoof de kip afgedekt in 20-25 gaar.

Schenk intussen een blik kokosmelk en een zelfde hoeveelheid aan water in een hapjespan en voeg de rijst, kunjit en het laurierblad er aan toe. Breng aan de kook, roer goed door en kook de rijst met het deksel op de pan gaar (zie verpakking).

Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de sperziebonen in 7-10 min. beetgaar.

Voeg sambal, taugé en naar wens een scheutje ketjap toe. Voeg de ketjap toe aan de kip en verwarm nog 1 min.

Verdeel de rijst en de kip met de saus over 4 borden. Serveer met de boontjes.

DRUMSTICKS IN ZWARTZUUR MET NASI KUNING
In je voorraad
  • 5 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 200 ml rode wijn
  • 1 el azijn
  • 1 kaneelstokje
  • sambal
  • 3 el zoete ketjap + extra scheutje
Ingrediënten
  • 8 kipdrumsticks of 5 kipkarbonaden of 500 gr kippendijenvlees
  • 5 kruidnagels
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 300 gr witte rijst
  • 1 el kunjit/kurkuma (geelwortelpoeder)
  • 600 gr sperziebonen, schoongemaakt
  • 100 gr taugé
Keukengerei
  • Braadpan
  • Hapjespan
  • Oven
  • Koekenpan
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram