KOPENHAGEN-PROFIELFOTO

BIJ DE CHEF AAN DE BAR

Wanneer je bij binnenkomst in een restaurant de vraag krijgt ‘Wilt u een tafel of zit u liever aan de bar?’ zullen veel mensen raar opkijken. In een café eet je wellicht wel eens aan de bar maar toch niet in een restaurant? Nou wij kunnen je verzekeren het is een echte aanrader omdat het je eetervaring en beleving van het restaurant een hele andere dimensie kan geven.

Neem bijvoorbeeld het restaurant Fleisch in Kopenhagen dat we in januari bezochten. Het is gevestigd in een oud slachthuis in de wijk Vesterbro, het voormalig Meatpacking en fungeert zowel als restaurant als slager.

Voordat je het restaurant kan betreden moet je eerst door een tochtgordijn wat nog stamt uit de tijd dat het gebouw dienst deed als slachthuis. Na deze gepasseerd te hebben treed je een ruimte binnen die sereen en sober is ingericht en aanvoelt als een klassiek Franse brasserie. Omdat we op de bonne foi binnen zijn gestapt en het al gezellig druk was, achtte we kans klein dat er nog een tafeltje voor twee zou zijn. Dit was helaas dan ook niet het geval maar werd ons wel meteen gevraagd of we niet aan de bar plaats wilde nemen met uitzicht op de keuken?

Eenmaal plaats genomen aan de bar dat grenst aan de keuken, ondervonden wij een rust en hoge concentratie van het werken van de sous –chefs.
Waarbij wij even elkaar aankeken en dachten ‘dit wordt een rustige avond want kunnen we hier wel met elkaar praten’. Maar integendeel.
Na de aperitief werden wij meegenomen door de sous chefs door de gerechten. We kregen uitgebreid uitleg van de diversiteit van smaken, kleuren en ingrediënten.
Deze chef laat in zijn keuken kijken en heeft geen geheimen. Fantastisch!

Tip, sla nooit het plekje aan de bar af, er zijn vele leuke plekken waar je een onderdeel gaat uitmaken in de keuzes van het proces van de avond.

Eten aan de bar van Fleisch

Locatie

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram