IN DE OVEN GEGAARDE KIP MET AMANDELEN & OREGANO

IN DE OVENGEGAARDE KIP MET AMANDELEN & OREGANO

voor 2 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een grote kom de komijn, citroenschil en -sap, olie, kaneel, zout en peper.

Voeg de kip toe en schep goed om, zodat de kip rondom bedekt is. Leg in een met bakpapier beklede ovenschool.

Verdeel amandelen, krenten en oregano erover. Zet 14-18 min. in de oven, of tot de kip precies gaar is.

Maak intussen de salade van blaadjes munt, blokjes komkommer en feta en serveer samen met het naambrood bij de kip.

IN DE OVEN GEGAARDE KIP MET AMANDELEN & OREGANO
In je voorraad
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
Ingrediënten
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 el citroenschil, in heel fijne reepjes, zonder wit
  • 2 el krenten
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 kipfilets, 200gr per stuk
  • 80 gr hele amandelen
  • 8 takjes oregano
  • Optioneel: naanbrood voor erbij

Feta-muntsalade

  • 2 handenvol muntblaadjes
  • ½ komkommer, zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes
  • 2 el fetablokjes
Keukengerei
  • Oven
  • Grote kom
  • Bakpapier
Bron

Donna Hay - simple dinners

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram