IN DE OVENGEGAARDE KIP MET AMANDELEN & OREGANO
voor 2 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een grote kom de komijn, citroenschil en -sap, olie, kaneel, zout en peper.
Voeg de kip toe en schep goed om, zodat de kip rondom bedekt is. Leg in een met bakpapier beklede ovenschool.
Verdeel amandelen, krenten en oregano erover. Zet 14-18 min. in de oven, of tot de kip precies gaar is.
Maak intussen de salade van blaadjes munt, blokjes komkommer en feta en serveer samen met het naambrood bij de kip.
In je voorraad
- ½ tl gemalen kaneel
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
Ingrediënten
- ½ tl gemalen komijn
- 1 el citroenschil, in heel fijne reepjes, zonder wit
- 2 el krenten
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 2 kipfilets, 200gr per stuk
- 80 gr hele amandelen
- 8 takjes oregano
- Optioneel: naanbrood voor erbij
Feta-muntsalade
- 2 handenvol muntblaadjes
- ½ komkommer, zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes
- 2 el fetablokjes
Keukengerei
- Oven
- Grote kom
- Bakpapier
Bron
Donna Hay - simple dinners