SEMIFREDDO VAN VANILLE & RODE VRUCHTEN

SEMIFREDDO VAN VANILLE & RODE VRUCHTEN

voor 8 personen
Aan de slag!

Klop voor de semifreddo 1 dag van tevoren de eierdooiers met een elektrische mixer tot een lichtgekleurd schuimig mengsel.

Verwarm ondertussen in een steelpan in 100 ml water de suiker en het vanillestokje en – merg al roerend op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Breng de suikerstroop aan de kook en laat 5 min. koken. Verwijder het vanillestokje en schenk de suikersiroop onder voortdurend kloppen in een dun straaltje bij de eierdooiers. Blijf kloppen tot het volume verdubbeld is, dit duurt wel 10 min.

Klop in een andere kom de room tot zachte pieken en spatel het eimengsel luchtig erdoor.

Pureer de aardbeien en frambozen met de staafmixer en schenk de puree door een fijne zeef boven het eimengsel. Druk de puree goed door de zeef om er zoveel mogelijk sap uit te persen. Roer het mengsel goed om.

Schenk het mengsel in de voorbereide vorm. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Sla de folie erover en zet de terrine een nacht in de diepvries.

DE VOLGENDE DAG
Verwarm op de dag zelf voor de compote de suiker met het kaneelstokje en 80 ml water in een steelpan en laat al roerend op laag vuur de suiker smelten. Breng de suiker siroop op matig tot hoog vuur aan de kook en laat 3-4 min koken. Neem van het vuur, roer er de likeur door en laat iets afkoelen.

Verwijder het kaneelstokje en roer de munt en bosvruchten erdoor.

Neem de semifreddo uit de diepvries, dompel de bodem kort in een bak met warm water of in de gootsteen, stort de semifreddo op een schaal en snijd hem met een in warm water gedompeld mes in plakken. Serveer de semifreddo op borden en schep de compote erover.

SEMIFREDDO VAN VANILLE & RODE VRUCHTEN
In je voorraad
  • 150 gr suiker
Ingrediënten
  • 5 heel verse eierdooiers
  • 1 vanillestokjes, opengesneden, merg eruit geschraapt
  • 200 ml slagroom
  • 300 gr aardbeien
  • 300 gr frambozen

Bosvruchtencompote

  • 500 gr fijne kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el crème de cassis of andere bessenlikeur (optioneel)
  • 1-2 el muntblaadjes, fijngesneden
  • 400 gr gemengde bosvruchten, bijv. blauwe bessen, rode bessen en aardbeien zonder kroontjes, in vieren gesneden (mocht je geen verse vruchten kunnen vinden neem dan diepvries).
Keukengerei
  • Terrine of cakevorm van 1-2 l, dun ingevet, royaal met plasticfolie bekleed, laat de randen overhangen
  • Elektrische mixer, met gardes
  • 2 kommen
  • Steelpan
  • Spatel
  • Zeef
  • Vriezer
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram