AARDPEERRISOTTO MET VARKENSWANGEN & HAZELNOOT

voor 4 personen
Aan de slag!

Bestrooi de varkenswangen met zout en peper. Verhit een stoofpan met de olijfolie. Braad de varkenswangen in ± 3 min. aan. Blus af met de witte wijn. Voeg bouillon, knoflook, steranijs, tijm, winterpeen, sjalotten en laurier toe en stoof op laag vuur ± 1½ uur.

Breng een grote pan water aan de kook. Doe de risottorijst in een ruime pan zonder olie of boter, maar met wat zout. Toast de rijst ± 5 min. op middelhoog vuur zodat de rijst heet wordt zonder te kleuren, dan krijg je een heerlijke, licht geroosterde smaak. Schud de pan veelvuldig om. Als de rijst goed heet is, blus je ‘m af met zoveel van het kokende water dat de rijst net onder staat.

Roer de rijst gedurende ± 8 min. aandachtig en voorzichtig (zodat de korrels niet breken) op laag vuur, zorg dat de rijst onder blijft staan, voeg zo nodig nog een scheutje water toe. Voeg daarna de blokjes aardpeer toe. Voeg na ± 2 min. de boter, parmezaan en wijnazijn toe, laat nog ± 2 min. doorstoven. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon waar het vlees in heeft gestoofd toe: de risotto moet mooi vloeibaar zijn.

Serveer de risotto op het bord met de gekonfijte varkenswangen erbij en bestrooi met de geroosterde hazelnoot. Maak af met nog wat rucola.

In je voorraad
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Paar takjes tijm
  • 100 ml milde olijfolie
  • 100 gr boter
  • 1 el wittewijnazijn
Ingrediënten
  • 6 varkenswangen
  • 300 ml witte wijn
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 steranijs
  • 1 winterpeen, in plakjes
  • 3 sjalotten, in partjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 gr risottorijst
  • 200 gr aardpeer, geschild en in blokjes
  • 100 gr parmigiano
  • 75 gr geroosterde hazelnoten, licht gekneusd
  • 50 gr rucola
Keukengerei
  • Stoofpan
  • Kookpan
Bron

Delicious Magazine x Sugarhill

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram