BIER-KAASSOEP: DE AMBASSADEUR VAN DE HERFST
voor 4 personenAan de slag!
Fruit in een pan met dikke bodem de ui, laurier en tijm 5 min. zachtjes in de olijfolie, maar laat de ui niet kleuren. Voeg de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min. zachtjes mee. Blus af met het bier en laat 2 min. pruttelen. Voeg de bouillon toe, breng tegen de kook aan en kook aan en laat 15 min. zachtjes koken tot de groenten net gaar zijn.
Verwijder laurier en tijm en voeg de kaas toe. Maak er met de staafmixer een gladde, dunne gebonden soep van en serveer met peterselie.
Lekker met stoer brood en een bock-biertje on the side.
In je voorraad
- 1 ui, fijngesneden
- 1 blaadje laurier
- 2 el olijfolie
- 1 l kippenbouillon, van 2 tabletten
Ingrediënten
- 2 takjes tijm
- 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
- 2 bospenen, in plakjes
- 1 flinke aardappel, in blokjes
- 200 ml donker bier (niet te zoet) *(1)
- 150 gr pittige oude kaas, geraspt
- 2 el bladpeterselie, fijngesneden
Keukengerei
- Kookpan met dikke bodem
- Staafmixer
- Rasp
Bron
Delicious Magazine