APPELSALADE MET MISO-MAPLEDRESSING
voor 4 personenAan de slag!
Leg de eieren in een pan kokend water en kook ze 5½ min tot ze zachtgekookt zijn. Spoel ze koud af en zet ze weg.
Meng alle ingrediënten voor de miso-mapledressing in een kommetje goed door elkaar.
Blancheer (korte koken) in een grote steelpan met ruim, licht gezouten, kokend water de sperziebonen, bimi en sugarsnaps. Giet af, spoel ze af met koud water en laat de groenten uitlekken. Dep ze droog met een schone theedoek en schik ze op een mooie schaal. Pel de gekookte eieren en snijd ze in tweeën.
Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor en snijd de appel in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over zodat de appel niet bruin wordt. Garneer met de watercress en appel, schenk de dressing erover en bestrooi de eieren met togarashi.
In je voorraad
- Sap van 1 citroen, voor de appel
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 gr sperziebonen
- 150 gr bimi
- 100 gr sugarsnaps
- 1 Granny Smith-appel
- 2 kleine handenvol watercress of rucola
- 1 el Shichimi togarashi
Miso-mapledressing
- 30 ml lichte sojasaus
- 1 el ahornsiroop
- 45 ml limoensap
- 1 el mirin
- 2 el lichte (shiro) miso
Keukengerei
- Kommetje
- Steelpannetje
- Vergiet
- Schone theedoek
- Optioneel: appelboor
- Schaal
Bron
Jennifer Joyce: My Asian Kitchen