ARTISJOK OP FRANSE WIJZE MET HONING-MOSTERDVINAIGRETTE

ARTISJOK OP FRANSE WIJZE MET HONING-MOSTERDVINAIGRETTE

voor 2 personen
Aan de slag!

Een echt Frans aperitief hapje, Fransen eten dit voor de maaltijd om de spijsvertering te stimuleren. Maar artisjok heeft ook een lever-ontgiftend effect. Dip de blaadjes in de vinaigrette en schraap het vruchtvlees met je tanden van de blaadjes af.

Snijd de stel van de artisjok en kook ze in een grote pan met ruim gezouten water in 45-60 minuten gaar. Zorg dat de artisjok onder water blijft liggen door er een bordje op te leggen en hier eventueel iets zwaars op te zetten.

Laat de artisjok afkoelen onder koud stromend water.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en breng op smaak met peper en zout.

ARTISJOK OP FRANSE WIJZE MET HONING-MOSTERDVINAIGRETTE
In je voorraad
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • 1/2 tl honing of agavesiroop
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
Ingrediënten
  • 1 grote artisjok (per 2 personen)

Vinaigrette

  • 1 el citroensap
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 6 sprieten bieslook, fijngehakt
Keukengerei
  • Kookpan
  • Kommetje
Bron

Eet puur - Madelon de Joode

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram