CITROEN-COURGETTETAART MET DOPERWTEN & BASILICUM

CITROEN-COURGETTETAART MET DOPERWTEN & BASILICUM

voor 6 personen
Aan de slag!

Verwarm oven voor op 220° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de plakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 15×30 cm en breng deze over op de bakplaat. Snijd met een mes lichtjes rondom een rand van 1 cm in het deeg, prik het middendeel hier en daar in met een vork. Bestrijk de rand met ei en bak de deegvorm 10 min. of tot deze lichtbruin is.

Meng intussen de mascarpone, ricotta, geraspte Parmezaan, kruiden, citroenrasp en sap en in een kom door elkaar met zout en peper. Druk het bladerdeeg in het middendeel voorzichtig naar beneden en verdeel de ricotta-vulling erover. Zet nog 10 min. in de oven of tot de taart goudbruin is en de vulling net gestold.

Leg de courgette erop, besprenkel met olie, bestrooi met zout en peper en bak nog 5 min. of tot de courgette wat zachter is. Verdeel de erwtjes erover, bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas en basilicum en serveer.

CITROEN-COURGETTETAART MET DOPERWTEN & BASILICUM
In je voorraad
  • 1 ei, losgeklopt
  • Extra vergine olijfolie, voor erover
Ingrediënten
  • 1 pakje diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr ricotta, uitgelekt
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas + extra geschaafd voor garnering
  • Fijngeraspte schil van 1 citroen + het sap
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 3-4 kleine courgettes, in dunne linten m.b.v. een dunschiller
  • 120 gr diepvriesdoperwten, 1 minuut geblancheerd
  • Basilicumblaadjes, voor erover
Keukengerei
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram