COUSCOUSSALADE VAN BLOEMKOOL, GRANAATAPPEL & SUMAC
voor 2 personenAan de slag!
Snijd de bloemkool in roosjes en spoel af onder de kraan.
Doe ze vervolgens in de keukenmachine en maal ze met een korte pulse fijn tot de grote van een couscouskorrel.
Verhit 2 el olijfolie in een steel- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika tot hij glazig wordt.
Voeg vervolgens de lenteui en de bloemkool toe en bak in 4-5 minuten beetgaar.
Doe ondertussen de peterselie samen met de munt en knoflook in de keukenmachine en maal tot één fijn geheel.
Haal de pan met de bloemkool, paprika en lenteui van het vuur en doe deze samen met het peterselie-munt-mengsel in een kom.
Schep goed door en breng op smaak met olijfolie, citroensap of sumac*(optioneel), peper en zout.
Serveer met de feta, stukjes dadel en granaatappelpitten.
*(1) Sumak is een citroenachtig specerij, te koop bij Midden-Oosterse winkels.
In je voorraad
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 1 rode punt paprika, in blokjes
- 1-2 lente uitjes, fijngesneden
- Zaad van een 1/2 granaatappel
- 100 gram feta, verkruimeld
- Handje gesneden dadels, fijngesneden
- Handvol platte peterselie, fijngesneden
- Handvol munt, fijngesneden
- Sumac of citroensap
Keukengerei
- Keukenmachine
- Koekenpan
- Kom