BLOEMKOOL UIT DE OVEN MET OLIJVEN & KIKKERERWTEN
voor 4 personenAan de slag!
Verhit de oven tot 200 °C. Doe de bloemkool in een braadslee waarin de roosjes naast elkaar passen. Voeg de cayenne, komijn, olijfolie en wat zout en peper toe. Meng ze met je handen en zet de slee 30-35 min. in de oven of tot de roosjes goudbruin zijn; roer af en toe.
Maak intussen de puree. Pureer de kikkererwten in een keukenmachine met knoflook, tahini, komijn en cayenne en giet er in een dun staaltje de extra verdien olijfolie bij. Voeg citroensap en wat peper en zout toe en verdun de puree zo nodig met water tot de gewenste dikte. Corrigeer zo nodig de smaak.
Meng de gare bloemkool met walnoten, olijven, koriander en citroen, Bedruppel alles met de extra vergine olijfolie en bestrooi het met granaatappelpitten. Serveer de puree erbij. Als hoofdgerecht kun je gare couscous of fijngehakte gezouten citroen er doorheen roeren.
In je voorraad
- 1 tl cayennepeper
- 4 el olijfolie
Voor de kikkererwtenpuree
- 1 teen knoflook, fijngewreven
- 1 volle tl cayennepeper
- 150 ml extra vergine olijfolie
- Zout en peper
Ingrediënten
- 1½ tl komijnzaad
- 1 grote bloemkool, in roosjes
- 30 gr walnoten, geroosterd
- 115 gr groene olijven, ontpit en kleingesneden
- Blaadjes van 1 bosjes koriander, fijngehakt
- Sap van ½-1 citroen, naar smaak
- Pitten van ½ granaatappel
- Optioneel: garneer met voeg fijngehakte gezouten citroen, vruchtvlees verwijderd
- Optioneel: serveer met couscous of pita brood
Voor de kikkererwtenpuree
- 400 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld
- 1½ el tahini (sesampasta)
- 1 tl komijnpoeder
- Sap van 1 citroen, naar smaak
Keukengerei
- Braadslee
- Oven
- Keukenmachine
Bron
Simpel - Diana Henry