BRAZILIAANSE PASSIEVRUCHTMOUSSETAART

voor 8 personen
Aan de slag!

Van tevoren: je kunt de moussetaart tot 2 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

Vet een vierkant cakeblik (20 cm) met hoge rand in en bekleed met bakpapier. Laat het papier aan 2 kanten over de rand hangen.

Pak een steelpannetje en smelt hierin de boter. Mix de koekjes in een keukenmachine fijn. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de vorm en druk stevig aan. Zet het in de koelkast.

Snijd voor de vulling de passievruchten doormidden, schep het vruchtvlees in een zeef boven een kom. Druk het vruchtvlees met de achterkant van een lepel stevig aan, om zo veel mogelijk sap in de kom op te kunnen vangen. Je hebt 170 ml sap nodig. Houd 2 opgehoopte eetlepels pitten achter en gooi de rest weg. Doe het sap in een steelpan, en verwarm op hoog vuur.

Week de gelatineblaadjes een paar minuten in koud water, of tot de blaadjes zacht zijn. Knijp de gelatine uit om overtollig water te verwijderen, en voeg toe aan het warme sap (haal van het vuur af). Roer door tot de gelatine is opgelost. Giet in een grote kom, voeg de gecondenseerde melk toe en roer goed door. Spatel de licht opgeklopte room erdoor en schep het geheel in de vorm op de koekjesbodem. Zet 3 uur in de koelkast, totdat de mousse is opgesteven.

Maak intussen de fruitcoulis: schil en snijd 1 mango in grote stukken en mix in een keukenmachine met he limoensap en suiker tot het glad is en de suiker is opgelost. Snijd de andere mango in kleine stukjes om te serveren.

Snijd de taart in vierkante stukken en garneer elk stuk met een beetje fruitcoulis, een beetje mango en een klein lepeltje passievruchtpitjes.

In je voorraad
  • 50 gr boter, gesmolten
Ingrediënten
  • 175 gr digestives koekjes
  • 18 passievruchten, plus extra om te garneren
  • 4 blaadjes gelatine van 1,5 gr
  • 600 ml gecondenseerde melk
  • 300 ml slagroom met een hoog vetgehalte, licht geklopt
  • Optioneel: poedersuiker en munt als garnering

FRUITCOULIS

  • 2 rijpe mango’s
  • Sap van 1 limoen
  • 3 tl kristalsuiker
Keukengerei
  • Vierkant cakeblik (20 cm) met hoge rand
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Grote kom
  • Steelpan
Bron

My streetfood Kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram