BRUSCHETTA-BROEDERS: VERDE E DEL PESCATORE
voor 8 personenAan de slag!
Twee klassiekers die bij iedereen een lach op het gezicht zal toveren. Daarnaast is het in een handomdraai klaar zodat het gezelschap waar je voor kookt je niet lang hoeft te ‘missen’. Mocht je vegetariërs in je midden hebben, laat dan gewoon de ansjovis op sommige bruschetta’s achterwegen. Uit elk recept haal je vier porties maar we raden aan om ze beide te maken zodat je van elkaar kan proeven.
BRUSCHETTA VERDE MET CITROEN, BASILICUM & MOZZARELLA
Kook de doperwten ± 3 min. in een laagje water en giet af. Stamp in een vijzel (of keukenmachine) ½ teen knoflook met een snuf zeezout, de basilicumblaadjes en de helft van de citroenrasp tot een gladde puree. Voeg de doperwten en tuinbonen toe en stamp nog even. Doe dit in delen als je vijzel niet groot genoeg is. Roer er een paar eetlepels olijfolie door, proef en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Bewaar afgedekt en koel.
Rooster (vlak voor het serveren) het brood aan beide kanten in een hete grillpan, BBQ of in een voorverwarmde grill. Wrijf de warme toast aan één kant in met het andere ½ knoflookteentje, besprenkel met een beetje olijfolie.
Trek de bol mozzarella in stukjes met een vork. Schep op elk toastje een lepel doperwtenpuree, verdeel er de mozzarella over. Bestrooi met de achtergehouden basilicumblaadjes, de rest van de citroensap, wat geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen peper.
VISSERSHAPJE: BRUSCHETTA DEL PESCATORE
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij het stokboord in de lengte doormidden en daarna in stukjes van ± 8 cm. Wrijf ieder stuk met knoflook en olijfolie in; leg er plakjes mozzarella op, 2 blaadjes basilicum, 3-4 plakjes tomaat en een paar kleine stukjes ansjovis.
Strooi er wat peper over, zout met mate, en leg er nog een blaadje basilicum bovenop. Maak de bruschetta af met nog wat druppels olijfolie en leg ze in de oven (180°C) tot de kaas gesmolten is.
In je voorraad
- 1 teen knoflook, gepeld en gehalveerd
- Extra vergine olijfolie
Bruschetta Rosso
- 1 knoflook teen
- 1 bosje basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie voor erover
Ingrediënten
Bruschetta Verde
- 125 gr diepvries doperwten, ontdooid
- Paar takjes basilicum, blaadjes geplukt, kleinste blad apart houden
- Rasp van 1 citroen
- 8 sneden zuurdesembrood of rustiek brood
- 1 bol (buffel-)mozzarella
- Extra Parmezaanse kaas, fijngeraspt voor garnering
Bruschetta Rosso
- Stokboord, ciabatta of zuurdesembrood
- 2 mozzarella bollen
- 5 à 6 verse rijpe tomaten
- 1 klein blikje ansjovis
Keukengerei
- Steelpan
- Vijzel(/staafmixer)
- Grillpan, BBQ of een voorverwarmde grill.
- Kom
Bron
Annaserena Ferruzzi