CALAMARI MET CITROEN-AIOLI EN ERWTEN-MUNTSALADE

CALAMARI MET CITROEN-AIOLI EN ERWTEN-MUNTSALADE

voor 3 personen
Aan de slag!

Meng het broodkruim en de helft van de citroenrasp in een kom en breng op smaak met zout en peper. Doe de bloem en eieren in aparte kommen. Haal de inktvisringen eerst door de bloem, dan door het ei en paneer ze daarna goed in het kruidenmengsel. Zet 15 min. in de koelkast.

Meng intussen de mayonaise, knoflook, gehakte kleine augurken, citroensap en de rest van de citroenrasp in een kom en zet apart.

Blancheer voor de salade de doperwten 1-2 min. in kokend water met zout, spoel onder koud water en laat uitlekken.

Klop de rode wijnazijn en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zeezout en peper.

Schep de dressing door de rest van de salade-ingrediënten.

Vul een (frituur)pan of wok voor de helft met olie en verhit tot 190°C (een blokje brood kleurt in 30 sec. goudbruin als de olie heet genoeg is. Frituur de inktvisringen in delen 1-2 min. tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de gebakken calamari direct, met salade en citroenaioli.

(*) Blancheren is het garen of voorgaren van groenten met optimaal behoud van smaak, structuur en kleur.

 

CALAMARI MET CITROEN-AIOLI EN ERWTEN-MUNTSALADE
In je voorraad
  • 150 gr bloem
  • 150 gr mayonaise
  • 1 kleine teen knoflook, geperst
  • Zonnebloemolie, voor het frituren

Erwtensalade

  • 20 ml rode wijnazijn
  • 60 ml extra vergine olijfolie
Ingrediënten
  • 150 gr droog broodkruim *(1)
  • Fijngeraspte schil van 2 citroenen
  • 3 eieren, licht geklopt
  • 400 gr schoongemaakte pijlinktvislijven, in ringen van 1 cm
  • 4 kleine augurken, gehakt
  • Sap van ½ citroen

*(1) Gebruik oud witbrood zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Of gebruik Panko dat bij de beter geselecteerde supermarkten te koop is.

Erwtensalade

  • 120 gr diepvriesdoperwten
  • 1 grote of 2 kleine komkommer(s), in stukjes
  • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 bosje munt, blaadjes geplukt
Keukengerei
  • 3 kommen
  • Schaal voor de salade
  • Steelpan
  • Vergiet
  • (frituur)pan of wok
  • Keukenpapier
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram