CANTHARELLEN ‘EN PAPILLOT’ MET CRÈME FRAÎCHE

CANTHARELLEN ‘EN PAPILLOT’ MET CRÈME FRAÎCHE

voor 4 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak indien nodig de cantharellen schoon met een zacht borsteltje, of snijd lelijke stukjes eraf.

Vouw 4 stukken bakpapier van 60 cm dubbel (het moet redelijk stevig zijn omdat er veel vocht ingaat).

Leg de paddenstoelen in het midden van de stukken papier. Verdeel de mais, majoraan, olie en crème fraîche erover en dan de bieslook.

Vouw de vellen bakpapier tot bakjes met hoge wanden, maar laat nog open. Zet evt. vast met paperclips.

Schenk de wijn erin en vouw dan de pakketjes dicht en zet vast met paperclips.

Leg de pakketjes op de bakplaat en bak de paddenstoelen in de oven in 15 min. gaar. Lekker met knapperig Turks- of grof zuurdesembrood.

CANTHARELLEN ‘EN PAPILLOT’ MET CRÈME FRAÎCHE
In je voorraad
  • 4 el olijfolie
  • 6-8 el droge witte wijn (bijv een chenin blanc uit de Loire)
Ingrediënten
  • 250 gr (verse) cantharellen
  • 1 blikje crispy mais (212 ml), uitgelekt
  • 4 el gedroogde majoraan
  • 4 el crème fraîche
  • 4 el grof gesneden bieslook
  • Lekker met knapperig Turks- of grof zuurdesembrood.
Keukengerei
  • Oven
  • Bakpapier
  • Paperclips
  • Rasp of dunschiller
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram