CHEESEBURGER MET BIER-UIENCOMPOTE EN MOSTERDKETCHUP
voor 4 personenAan de slag!
In bier gegaarde uien
Pel de uien en snijd ze in ringen. Doe ze in een grote pan met hete olie, strooi er zout op en bak ze op halfhoog vuur in 8-10 min. goudbruin. Pel en snipper de knoflook en doe hem erbij. Strooi er paprikapoeder over. Voeg het bier en de stroop toe. Laat alles zonder deksel vrij sterk inkoken. Breng de uien op smaak met peper en eventueel nog wat (zee)zout en zet ze warm weg.
Mosterketchup
Roer de ketchup, de grove en de scherpe mosterd goed door elkaar.
Cheeseburgers
Verwarm de oven voor op 100°C. Vorm van het gehakt 4 hamburgers en bak ze in een pan met weinig olijfolie aan beide kanten 2-3 min. (medium rare). Strooi er pas na het omdraaien zout op. Verdeel de kaas over hamburgers, dek de pan af, haal de pan van het vuur en laat de kaas smelten.
Snijd intussen de broodjes door en leg ze met het snijvlak naar boven op met een bakpapier beklede bakplaat. Zet ze 3-4 min. in de voorverwarmde oven. Smeer de mosterketchup op een helft van de broodjes. Leg de hamburgers erop met daarop de augurken, blaadjes little gem en uiencompote. Leg de andere helft erop en serveer de cheeseburgers direct.
In je voorraad
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 el olijfolie + om te bakken
- Zout
- 1 el stroop
- Versgemalen zwarte peper
- 4 el ketchup
- 3 el grove mosterd
- 1 el scherpe mosterd
Ingrediënten
Uiencompte
- 600 gr uien
- 1 mespuntjes gerookte paprikapoeder
- 200 ml bier (IPA)
Cheeseburgers
- 500 gr rundergehakt
- 4 plakjes cheddar
- 4 burgerbroodjes
- Zure augurken, in plakjes
- Little gem (of romaine sla)
Keukengerei
- Grote pan
- Oven
- Koekenpan
- Bakplaat
- Bakpapier
Bron
Echt bier kooboek