CHERMOULA WORSTJES MET NOORD-AFRIKAANSE AUBERGINE

voor 2 personen
Aan de slag!

Snijd de rode ui doormidden en in dunne ringen. Doe ze in een kom. Snijd de munt fijn en voeg toe aan de ui samen met wat zout en peper; dit mengsel heet ‘uienrelish’. Zet opzij.

Snijd vervolgens de aubergine in blokjes van 2 cm. Hak of pers het knoflookteentje fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes.

Verhit een grote koekenpan op medium vuur met 2 eetlepels olijfolie en bak de worstjes rondom goudbruin in 8-10 minuten. Haal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Zo blijven ze warm tot ze weer terug in de pan mogen. Gooi het overgebleven vet dat uit de worsten is gekomen niet weg want dit gebruiken we voor de aubergines.

Zet de pan terug op het (middelhoog) vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de aubergines toe en bak in 3-4 min. goudbruin. Voeg de djintan, kardemom en knoflook toe en bak nog eens 1 minuut. Voeg de fijngesneden tomaten, harissa, tomatenketchup en rozijnen toe. Laat het zachtjes 7 minuten pruttelen en voeg dan de worsten toe. Laat deze nog 3 minuten meekoken en breng op smaak met zout en peper.

Hak de koriander fijn, meng het door de aubergine. Verdeel het gerecht over twee borden en serveer met de uienrelish en een flinke lepel Griekse yoghurt.

In je voorraad
  • 1 kleine rode ui, door midden gesneden en in fijne ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
  • 4 el olijfolie
  • 1 el Ketchup
  • Zout en versgemalen peper
Ingrediënten
  • 4 kleine of 2 middelgrote runderworsten
  • Handvol koriander, fijngesneden
  • Handvol munt, fijngesneden
  • 2 middelgrote aubergines, in blokjes van 2 cm
  • 2 pruimtomaten, in kleine blokjes
  • Flinke el harissa
  • 1 tl djintan (gemalen komijn)
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 100 gr rozijnen
  • Optioneel: Griekse yoghurt
Keukengerei
  • Grote koekenpan
  • Aluminiumfolie
  • Kommetje
Bron

Amsterdam Flavours/Bilder & de Clercq

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram