CHOCOLADE-SEMIFREDDO MET HAZELNOOT & PISTACHE
voor 8 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Spreid de amandelen, hazelnoten en pistachenoten over de bodem van een braadslee/ ovenschaal en rooster ze in 10 minuten goudbruin in de oven; schep ze halverwege om. Neem ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Verwerk de afgekoelde noten in de keukenmachine tot grove kruimels (gebruik de pulseerknop). Meng ze in een kom met de koekkruimels.
Smelt beide chocoladesoorten met de boter in een hittebestendige kom op een pan kokendheet water op laag vuur tot je een glad, glanzend mengsel hebt.
Klop de eieren, eidooiers en suiker circa 5 minuten met een elektrische mixer, tot de massa qua volume is verdrievoudigd. Spatel geleidelijk het chocolademengsel erdoor en voeg dan de noten en koekkruimels toe.
Schep het mengsel in het beklede bakblik met bakpapier en laat het opstijven in de vriezer – dit duurt minstens 4 uur. Haal de torta uit het blik, stuif cacao over de bovenkant en snijd er 1 plakken van 2 cm dik van. Snijd die weer doormidden, zodat je 20 repen krijgt.
In je voorraad
- 50 g gezouten roomboter, plus extra voor het invetten
- 100 g suiker
Ingrediënten
Voor 20 repen
- 100 g hele blanke amandelen 100 g blanke hazelnoten
- 100 g pistachenoten
- 200 g amandelkoekjes of theebiscuitjes, verkruimeld
- 100 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)
- 100 g melkchocolade
- 2 middelgrote eieren
- 2 eidooiers
Eventueel voor bij het serveren
- een bolletje ijs
- wat pistache nootjes
Keukengerei
- Keukenmachine
- Oven
- Braadslee of ovenschaal
- Bakblik of rechthoekige schaal