ITALIAANSE CARROTCAKE: CIAMBELLA ALLE CAROTE

ITALIAANSE CARROTCAKE: CIAMBELLA ALLE CAROTE

voor 6 personen
Aan de slag!

Verhit de oven tot 180° C en beboter een ringvorm.

Zeef de bloem, de kristalsuiker, het bakpoeder, de nootmuskaat en wat zout boven een kom. Voeg de gember, melk, olie, boter en eieren toe en meng alles goed. Roer er eerst rozijnen en walnoten en daarna de wortelen door.

Giet het beslag in de vorm en zet hem 1 uur in de oven. Haal hem eruit, laat de taart in de vorm afkoelen, stort hem, bestuif hem royaal met poedersuiker en zet hem op tafel.

ITALIAANSE CARROTCAKE: CIAMBELLA ALLE CAROTE
In je voorraad
  • 25 gr boter, gesmolten, plus extra voor de vorm
  • 150 gr bloem
  • 150 gr kristalsuiker
  • 2 flinke theelepels bakpoeder
  • 5 el olijf- of zonnebloemolie
  • 2 eieren, losgeklopt
  • Poedersuiker
  • Zout
Ingrediënten
  • 2 cm vers geraspte gember
  • Snuf vers geraspte nootmuskaat
  • 2 el melk
  • 50 gr rozijnen
  • 20 gr gepelde walnoten, fijngehakt
  • 2 wortelen, fijngesneden
Keukengerei
  • Oven
  • Ringvorm
  • Zeef
  • Kom
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram