FALAFEL, DE #1 FINGERFOOD UIT HET MIDDEN-OOSTEN
voor 2 personenAan de slag!
Falafel is één van de bekendste gerechten uit het Midden-Oosten en ook jij kan het heel gemakkelijk zelf thuis maken.
Doe de kikkererwten in een blender. Mix totdat je een soort dikke pasta hebt, doe dit in een kom.
Hak de peterselie, koriander, knoflook en peper fijn en doe deze samen met twee eetlepels van de kikkererwtenpuree in de blender. Mix goed en meng vervolgens met de resterende puree, zo heb je een mooie balans tussen grove en fijne puree. Voeg de bloem, komijn, korianderzaadjes, bakpoeder en een flinke snuf zout en peper toe aan het mengsel. Meng goed en voeg eventueel een paar druppels water toe als het er te droog uitziet.
Vul een grote, stevige pan met een laag olie en verwarm op middelhoog vuur. Vorm ondertussen ongeveer 20-25 balletjes van het ‘deeg’. Test door een klein stukje brood in de olie te gooien of het warm genoeg is. Als de olie begint te spetteren is deze warm genoeg.
Frituur de falafel tot ze goudbruin zijn en doe er niet te veel te gelijkertijd in de pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de balletjes in een vers gebakken pita broodje of een wrap met bijvoorbeeld blaadjes sla, tabouleh en humus.
In je voorraad
- 3 tenen knoflook
- 2 el bloem
- Zonnebloemolie om in te bakken
- Zout en peper
Ingrediënten
- 250 gr kikkererwten
- Handje verse peterselie
- Handje verse koriander
- 1 chilipeper
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl gemalen komijn (Djintan)
- 1 tl korianderzaad
Keukengerei
- Blender of keukenmachine
- Grote, stevige pan
- Kom
- Keukenpapier
Bron
Culy.nl