CONCHIGLIE MET YOGHURT, DOPERWTEN & CHILIPEPER

CONCHIGLIE MET YOGHURT, DOPERWTEN & CHILIPEPER

voor 6 personen
Aan de slag!

‘De yoghurt geeft een heerlijk romige smaak en is veel minder zwaar dan slagroom. We dagen je uit dit eens te maken als alternatief voor de bekende Italiaanse sauzen.’

Pureer de yoghurt met 6 el olijfolie, de knoflook en 100 gr doperwten in een keukenmachine tot een bleekgroene saus en schep hem in een grote kom.

Breng een grote kookpan water aan de kook met een scheut zout en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kleine koekenpan op halfhoog vuur. Bak de pijnboompitten en chilivlokken*(1) 4 min. tot de pijnboompitten goudbruin zijn en de olie dieprood is. Blancheer de rest van de doperwten 1 min. in kokend water en giet ze af.
Giet de pasta af in een vergiet en schud goed zodat al het water eruit is. Meng de pasta geleidelijk door de yoghurtsaus: als je alles tegelijk toevoegt, schift de yoghurt.

Voeg de warme doperwten, de basilicum, feta, 1 tl zout en de versgemalen witte peper toe. Meng alles losjes, verdeel de pasta over de borden en lepel de pijnboompitten met de olie erover.

Lekker met een frisse salade van tomaten, spinazie en sperziebonen en een dressing van rode wijnazijn en olijfolie.

*(1) Turkije en Syrie produceren veel soorten chilivlokken die in het hele gebied bekend zijn; ze variëren in zoetheid, zuurheid, rokerigheid, scherpte en aardse smaak. Elke soort heeft zijn eigen unieke aroma en herkenbare ondertoon. Ga op zoek in Midden-Oosterse en Turkse supermarkten. Gebruik als je ze niet kunt vinden de gewone chilivlokken samen met een vleugje gerookt paprikapoeder.

CONCHIGLIE MET YOGHURT, DOPERWTEN & CHILIPEPER
In je voorraad
  • 150 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1-2 tl chilivlokken (afhankelijk van hoe scherp de vlokken zijn*(1)
Ingrediënten
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 500 gr diepvriesdoperwten (of verse), ontdooid
  • 500 gr conchiglie (schelpjespasta)
  • 60 gr pijnboompitten
  • 40 gr basilicumblaadjes, grof gescheurd
  • 250 gr feta, in stukjes gebroken
  • ½ tl versgemalen witte peper
Keukengerei
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Steelpannetje
  • Kookpan
  • Vergiet
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram