COURGETTESALADE MET HAZELNOOT EN FETA

COURGETTESALADE MET HAZELNOOT EN FETA

voor 2 personen
Aan de slag!

Rasp de courgette met een dunschiller of kaasschaaf maar laat het binnenste van de zaadlijsten achterwegen. Gril ze vervolgens in een grill-pan en laat de courgette afkoelen.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en klop deze tot een glad romig geheel.

Pak de eerder gebruikte grillpan en rooster de hazelnoten tot je ze begint te ruiken.
Kneus ze in de pan met bijv. een stampotstamper of wikkel ze nadat je ze hebt geroosterd in een theedoek, draai er een zakje van en sla ze kapot op het aanrecht.

Hussel de rucola, de courgette-linten en je zelfgemaakte vinaigrette door elkaar en drapeer hem op een platte schaal.

Bestrooi met verkruimelde feta en noten, en dresseer nog een klein beetje met de overige dressing.
Serveer met een lekker knapperig vers brood!

COURGETTESALADE MET HAZELNOOT EN FETA
In je voorraad
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 teen knoflook, geperst
  • snuf zout en versgemalen zwarte peper
  • 1,5 el witte of rode wijnazijn
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  •  150 gr rucola
  • 150 gr feta
  • 75 gr geroosterde hazelnoten

Vinaigrette

  • 4 el hazelnootolie (of olijfolie)
  • 2 el yoghurt
Keukengerei
  • dunschiller of kaasschaaf
  • grillpan
  • schaal om te serveren
  • theedoek of stampotstamper
  • kommetje
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram