KROKANTE NOODLESALADE MET GEHAKT, PINDA & BOSUI

KROKANTE NOODLESALADE MET GEHAKT, PINDA & BOSUI

voor 2 personen
Aan de slag!

Rooster de pinda’s even in een droge koekenpan, stamp ze fijn in een vijzel en zet ze opzij.Pel de knoflook en schil de gemberwortel. Hak beide fijn.

Doe de steranijs en een scheutje sesamolie in de koekenpan op matig-hoog vuur. Doe het gehakt in de pan, rul het met een houten spatel en voeg de helft van de knoflook/gembermengsel en de lepel honing toe. Roerbak dit circa 5 a 7 minuten tot een krokant en goudmengsel begint te worden.

Zet een pan met water op het vuur en voeg hierin de noedels, bereidt deze volgens de verpakking. En laat ze uitlekken.

Maal de rest van de gember/knoflook mengsel in een vijzel en voeg, 1el sojasaus, 1 el vissaus en het sap van de 2 limoenen toe. Roer dit goed. Snijd de rode peper en lente-uitjes in ringetjes. En de ( verschillende ) wortels in repen.

Maak nu in 2 kommen de salade op. Voeg de verschillende sla’s door elkaar en vul aan met wortels, de uitgelekte noedels, krokant gehakt en de gesneden lente-uit en rode peper.
Maak het af met de dressing erover heen te besprenkelen de gehakte pinda’s en koriander.

KROKANTE NOODLESALADE MET GEHAKT, PINDA & BOSUI
In je voorraad
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el vloeibare honing
Ingrediënten
  • 1 el ongezouten pinda’s
  • 5 cm verse gemberwortel fijngesneden
  • Sesamolie
  • 2 stuks steranijs
  • 200 gram magere rundergehakt of lamsgehakt
  • 1 el vissaus
  • 1 el zoutarme sojasaus
  • 2 limoenen ( sap )
  • 150 gram bruine rijstnoedels
  • 2 lente-uitjes
  • 1 verse rode Spaanse peper, fijn gesneden
  • 200 gram vers gemengde sla of met spinazie
    en verschillende kleuren wortel fijn gesneden
  • 4 takjes verse koriander
Keukengerei
  • 2 serveer kommen
  • Koekenpan
  • Pan met kokend water
  • Vijzel

 

 

Bron

Jamie Oliver Powerfood

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram