INDONESISCHE PANDAN FLENSJES: DADAR GOELOENG
voor 4 personenAan de slag!
Een heerlijke toetje maar ook voor zo tussendoor bij een kopje thee.
Doe de bloem in een kom en leg een rauw ei in het midden. Voeg tijdens het roer langzaam de santen toe en het groene pandanextract. Roer tot een glad beslag zonder klontjes. Voeg een mespuntje zout toe.
Bak het beslag in de boter in een koekenpan tot lichtgroene flensjes.
Voor de vulling het volgende; Mix in een steelpannetje de kokos, de goela djawa (palmsuiker) en de pandanbladeren met het water en het zout op middelhoog vuur.
Blijf constant roeren tot het is opgedroogd, verwijder de pandanbladeren en zet het daarna opzij.
Leg een flensje op een bord en verdeel 1 eetlepel vulling niet tot de rand. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het flensje.
Sfeer het met een bolletje ijs of gewoon zo tijdens de thee.
In je voorraad
- mespuntje zout
- klontje boter
- 1 ei
Vulling
- 125 ml water
- mespuntje zout
Ingrediënten
Flensjes
- 250 gram tarwebloem
- 375 ml santen ( kokosmelk )
- 50 ml groene pandanextract*
Vulling
- 250 gram kokos geraspt
- 150 gram goela djawa* (Javaanse palmsuiker)
- 2 pandanextract
* te koop bij de toko
Keukengerei
- Garde
- Kom
- Koekenpan
- Steelpannetje
- Serveerbord of schaal
Bron
Jeff Keasberry Indische keukengeheimen