DADEL-WALNOTENCAKE MET HONING EN ROOMBOTER
voor 10 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm van 25×10 cm in en bekleed de bodem met op maat geknipt bakpapier.
Doe de kleingesneden dadels met het bakpoeder en de olie in een grote kom en overgiet ze met 250 ml kokendheet water. Laat ze 15 min. wellen, het bakpoeder gaat bruisen. Klop in een andere kom de suiker met het ei dik en romig. Roer de walnoten en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg dit mengsel toe aan de dadels met het vocht en roer alles goed door elkaar.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 55 min. of tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake 5 min. afkoelen in de vorm, sort op een rooster en laat dan volledig afkoelen. Snijd de cake in plakken, bestrijk evt. met boter en sprenkel er wat honing over.
In je voorraad
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 ei
- evt. Boter en honing voor erbij
Ingrediënten
- 230 gr verse dadels, ontpit, kleingesneden
- 1 tl bakpoeder, gezeefd
- 220 gr fijne kristalsuiker
- 100 gr walnoten, fijngehakt
- 225 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
Keukengerei
- Oven
- Cakevorm van 25×10 cm
- Bakpapier
- satéprikker
- 2 grote kommen
Bron
Delicious magazine