DOPERWTENRISOTTO MET VENKEL EN MUNT

DOPERWTENRISOTTO MET VENKEL EN MUNT

voor 2 personen
Aan de slag!

Verhit 15 gr van de boter met de olijfolie in een grote pan met zware bodem.

Voeg zodra de boter gesmolten is de ui en venkel toe, strooi er wat zeezout over en bak ze enkele minuten zachtjes. Voeg de rijst toe en schep de korrels om in het vet tot ze glazig worden.

Schenk de witte wijn erbij en roer tot deze bijna geheel opgenomen en verdampt is. Voeg de bouillon toe en roer frequent door de pan.

Kook de risotto zo al roerend 20-25 min., voeg dan de doperwten toe en roer de risotto (zo nodig met nog wat bouillon) tot deze gaar en romig is.

Voeg zeezout en vers gemalen peper naar smaak toe en roer er de Parmezaanse kaas en de rest van de boter door.

Laat de risotto afgedekt 10 min. rusten.

Schep de risotto op de borden en strooi er de munt, bieslook en nog wat Parmezaanse kaas over.

DOPERWTENRISOTTO MET VENKEL EN MUNT
In je voorraad
  • 25 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 125 ml witte wijn
  • 750 ml kokendhete kippenbouillon
Ingrediënten
  • 1 venkelknol, in kleine blokjes (bewaar het groen)
  • 250 gr risottorijst
  • 200 gr doperwten (vers of diepvries)
  • 20 gr versgeraspte Parmezaanse kaas, plus wat extra voor erbij
  • bosje munt en bosje bieslook, fijngesneden, voor erbij
Keukengerei
  • Kookpan
  • Rasp, voor de Parmezaanse kaas
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram