TRIO VAN FEESTELIJKE HOMEMADE COCKTAILS

voor 1 persoon
Aan de slag!

Cocktails om het jaar feestelijk af te sluiten.

BLOOD & JAM

Roer in een beker 2 tl cranberrysaus en 25 ml bloedsinaasappelsap door elkaar, tot de saus is opgelost. Voeg 25 ml Blended scotch whisky en eventueel wat suiker toe. Schenk het mengsel in een shaker, schud er goed mee en zeef het boven een martiniglas. Voor garnering voeg wat sinaasappelschil toe.

POMEGRANATE OLD FASHIONED

Roer 35 ml Wiskey, 10 ml granaatappelmelasse (of -siroop), 10 ml suiker water,2 scheutjes angosturabitter( kruidenbitter likeur) en 10 ml granaatappelsap door elkaar en zeef het drankje boven een glas met ijsblokjes. Garneer met een stukje granaatappel.

EDELFLOWER BREEZE

Roer in een beker 25 ml edelflower siroop en 25 ml vodka door elkaar. Voeg 40 ml San Pellegrino (bruisend water) en eventueel een scheut citroensap/ citroen partje. Schenk het mengsel in een shaker, schud er goed mee en zeef het boven een glas met ijsblokjes. Garneer met een stukje citroen of een takje rozemarijn.

St. GERMAIN POMEGRANATE SPRITZERS

Roer in een beker 10 ml granaatappelsap en 40 ml mousserende witte wijn, 2 scheutjes St. Germain likeur ( vlierbloesem likeur ) en 25 ml San Pellegrino (bruisend water). Schenk het mengsel in een shaker, schud er goed mee en zeef het boven een champagne glas. Garneer met wat granaatappelpitjes en een schijfje limoen.

 

 

 

In je voorraad

Blood & jam

  • eventueel wat suiker

ijsklontjes

Ingrediënten

Blood & jam

  • 2 tl cranberrysaus
  •  25 ml bloedsinaasappelsap
  •  25 ml Blended scotch whisky

Pomgranate old fashioned

  • 35 ml Wiskey
  • 10 ml granaatappelmelasse (of -siroop)
  •  10 ml suikerwater
  • 2 scheutjes angosturabitter (kruidenbitter likeur)
  • 10 ml granaatappelsap

Edelflower breeze

  • 25 ml edelflower siroop
  • 25 ml wodka
  • 40 ml bruisend water
  • eventueel citroen schijfje of citroensap

St. Germain Pomegranate Spritzers

  • 10 ml granaatappelmelasse (of -siroop)
  • 40 ml mousserende wijn
  • 2 scheutjes St. Germain likeur (vlierbloesem likeur)
  •  25 ml bruisend water
  • eventueel granaatappel pitjes
Keukengerei
  • Barmaatje / Jigger
  • Shaker
  • (Bar)zeefje
  • Verschillende formaten glazen ( zie o.a. assortiment Loods5 )
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram