PADDENSTOELEN MET FRANSE WORST & CANNELLINIPUREE
voor 2 personenAan de slag!
Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Hak de peterselie en knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 2 el. olijfolie. Voeg de worstjes toe en bak ze in 12 min. goudbruin.
Giet het vocht van de bonen af en pureer ze samen met de gesneden knoflook en 2 el. olijfolie in een kom (met een staafmixer). Breng op smaak met zout en peper en verwarm het voorzichtig op het vuur in een klein pannetje. Mocht de bonenpuree wat dik zijn meng er dan een scheutje water doorheen.
Haal de worstjes uit de pan en houd ze warm onder een stukje aluminiumfolie. Verwarm de koekenpan op hoog vuur en bak de paddenstoelen in het vet van de worstjes in 3 tot 4 min. Breng op smaak met zout en peper, blus af met een scheutje witte wijn en meng de gehakte peterselie er doorheen.
Verdeel de bonenpuree over 2 borden. Snijd de worstjes in grove stukken en leg ze boven op de bonenpuree. Schep als laatste de paddenstoelen erover heen.
In je voorraad
- 1 knoflook teen, fijngehakt
- Scheutje witte wijn
- Olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
- 300 gr gemengde paddenstoelen, grof gehakt
- Bosje peterselie, fijngesneden
- Blik van 400 gr cannelli bonen
- 4 verse peterselie knoflookworsten, bijv. van Mister Kitchen (verkrijgbaar bij de AH) of Marqt (Brandt & Levie)
Keukengerei
- Klein pannetje
- Staafmixer
- Aluminiumfolie
- Koekenpan
Bron
Bilder & De Clercq + Amsterdam Flavours