FRITTATA MET BOERENKOOL, TIJM EN GEITENKAAS

voor 3 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de aardappelen 10 min. in licht kokend water. Giet ze af en snijd in plakjes. Verwarm een ovenvaste anti-aanbakpan van 22 cm ⌀ op laag vuur. Doe de olie en boter erin en zorg dat het de hele bodem en randen bedekt. Bak de aardappelschijfjes met de tijm in een koekenpan met 2 el. olijfolie en boter totdat ze goudbruin zijn, ongeveer 5 min. lang.

Klop de eieren los met een scheut room of melk en breng op smaak met zout en peper.

Voeg de boerenkool toe aan de pan en bak 2-3 min. of tot het geslonken is. Voeg de tijm, citroenrasp en het frittatabeslag toe en bak 5 min. of tot de frittata aan de randen stolt. Verdeel de geitenkaas erover en bak nog 15 min. op laag vuur. Leg de extra takjes tijm erop en zet de pan 8-10 min. in de oven of tot de frittata net goud en gaar. Serveer met Parmezaanse kaas.

In je voorraad
  • Zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 20 gr ongezouten boter
  • 1 tl fijngeraspte citroenschil
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 250 ml slagroom of melk
  • 25 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor erbij
  • 90 gr fijngesneden boerenkool
  • 1 el tijmblaadjes, plus extra takjes voor garnering
  • 200 gr geitenkaas, verkruimeld
  • 4 roseval aardappelen
Keukengerei
  • Oven
  • Ovenvaste anti-aanbakpan
  • Rasp
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram