FRITTATA MET BOERENKOOL, TIJM EN GEITENKAAS
voor 3 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de aardappelen 10 min. in licht kokend water. Giet ze af en snijd in plakjes. Verwarm een ovenvaste anti-aanbakpan van 22 cm ⌀ op laag vuur. Doe de olie en boter erin en zorg dat het de hele bodem en randen bedekt. Bak de aardappelschijfjes met de tijm in een koekenpan met 2 el. olijfolie en boter totdat ze goudbruin zijn, ongeveer 5 min. lang.
Klop de eieren los met een scheut room of melk en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de boerenkool toe aan de pan en bak 2-3 min. of tot het geslonken is. Voeg de tijm, citroenrasp en het frittatabeslag toe en bak 5 min. of tot de frittata aan de randen stolt. Verdeel de geitenkaas erover en bak nog 15 min. op laag vuur. Leg de extra takjes tijm erop en zet de pan 8-10 min. in de oven of tot de frittata net goud en gaar. Serveer met Parmezaanse kaas.
In je voorraad
- Zeezout en grofgemalen zwarte peper
- 2 el olijfolie extra vergine
- 20 gr ongezouten boter
- 1 tl fijngeraspte citroenschil
Ingrediënten
- 6 eieren
- 250 ml slagroom of melk
- 25 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor erbij
- 90 gr fijngesneden boerenkool
- 1 el tijmblaadjes, plus extra takjes voor garnering
- 200 gr geitenkaas, verkruimeld
- 4 roseval aardappelen
Keukengerei
- Oven
- Ovenvaste anti-aanbakpan
- Rasp