FRITTATA VAN CANTHARELLEN, KASTANJES & KERVEL
voor 4 personenAan de slag!
Snijd de kastanjes(*) grof. Maak de cantharellen schoon en snijd grof. Pluk de kervel of peterselie.
Klop de eieren los met wat peper en zout.
Verhit wat olie in een pannetje en bak de cantharellen met wat zout en peper ± 2-3 min.
Voeg wat kastanjes toe, schenk wat eimengsel erbij, verdeel over het ei schepjes ricotta.
Laat de omelet gaar worden en verdeel blaadjes kervel of peterselie erover en bedruppel met wat olijfolie, peper en zout.
Lekker met een salade wortel, mesclun (mengsel van verschillende jong geoogste bladgroenten, waaronder diverse slasoorten en andijviesoorten)
Serveer met knapperig Turks of zuurdesembrood.
(*) Kan je gekookte kastanjes vinden? Pof ze dan zelf:
Verwarm de oven voor op 200 à 220 graden.
Ontdoe ze van hun schil (de stekelige buitenkant), en kerf in de bovenkant bij de punt een groot kruis met een scherp mes. Zo zullen ze niet ontploffen of onregelmatig gaar worden. Leg ze ongeveer 10 à 15 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Als ze mooi openspringen zijn ze klaar.
In je voorraad
- Olijfolie voor garnering
Ingrediënten
- 75 gr gekookte kastanjes (vacuüm verpakt te koop bij supermarkt, slager of delicatessenzaak)
- 200 gr cantharellen of andere gemengde paddenstoelen
- 1 bosje kervel of platte peterselie
- 8 verse eieren
- 100 gr ricotta
Keukengerei
- Kom
- Oven
- Koekenpan
Bron
Delicious Magazine