GARNALENKORMA MET SPERZIEBONEN & CASHEWNOTEN

GARNALENKORMA MET SPERZIEBONEN & CASHEWS

voor 4 personen
Aan de slag!

Doe de knoflook, gember, ui, cashewnoten en olie in een keukenmachine, en hak er een fijne pasta van.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een pannetje water op en kook de sperziebonen tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af, doe ze terug in de pan en sluit af met de deksel zodat ze warm blijven.

Verhit de boter in een pan met dikke bodem op matig-hoog vuur, en roerbak het uimengsel 2-3 min. of tot het goudbruin is. Voeg de komijn, koriander, het chilipoeder, de kurkuma en het zout toe, en blijf een paar minuten roerbakken tot het heerlijk begint te geuren.

Roer er de tomatenpasta door. Voeg 1 eetlepel van de yoghurt toe en blijf een paar seconden roeren. Herhaal dit met de rest van de yoghurt. Door de yoghurt geleidelijk aan de saus toe te voegen, voorkom je dat de saus gaat schiften.

Doe er de room bij en roer het aanbaksel los. Breng het mengsel zachtjes tegen de kook aan, zonder het echt te laten koken. Laat de korma 8-10 min. zachtjes pruttelen, of tot de saus ingedikt en heerlijk rijk van smaak is. Voeg waar nodig vissaus toe naar smaak.

Snij de sperziebonen in kleine partjes. Roer ze vervolgens samen met de garnalen door de korma. Kook het geheel voor 5 min. met deksel op de pan tot ze gaar zijn. Roer er de koriander door en serveer met extra cashewnoten en de rijst.

GARNALENKORMA MET SPERZIEBONEN & CASHEWNOTEN
In je voorraad
  • 4 tenen knoflook, geperst of gehakt
  • 1 grote ui, gehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 gr boter
  • 1 el zeezout
  • 1 el chilivlokken
Ingrediënten
  • 1 el verse gember, geschild en geraspt
  • 80 gr gezouten cashewnoten + extra voor de garnering
  • 1 el komijnzaad (djintan)
  • 1 el gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gr sperziebonen, schoongemaakt
  • 125 gr (Griekse) yoghurt
  • 250 ml slagroom of kokosroom
  • 20 grote garnalen (met staart)
  • Een handvol grof gehakte koriander
  • (Basmati)rijst voor erbij
  • Optioneel: Naanbrood voor erbij
Keukengerei
  • Keukenmachine
  • Pan met dikke bodem
  • Steelpannetje voor de rijst
  • Kookpannetje voor de sperziebonen
Bron

My Streetfood Kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram