GEBRADEN KIP MET GEMBER, HONING & SINAASAPPEL
voor 4 personenAan de slag!
Verhit de oven tot 190°C. Leg de kip in een braadslee waarin hij net past; als de schaal te groot is, verbrandt het braadvocht. Meng de rest van de ingrediënten voor de kip (behalve de bouillon of het water) in een kom. Schep daarvan iets in de buikholte, giet twee derde van de rest over de kip en houd de rest apart. Zet de schaal 45 min in de oven.
Snij de hele sinaasappels in parten en leg ze in een ovenschaal waarin ze naast elkaar passen. Giet er wat olijfolie over, bestrooi de parten met gemberpoeder en zout en peper, keer ze om en bestrooi ze met suiker.
Haal de kip na 45 min. uit de oven en schep met een lepel het kleverige braadvocht over het vel. Doe de rest van de honingsaus bij het braadvocht in de braadslee, meng goed en voeg de sinaasappelpartjes toe. Zet het geheel nog eens 45 min. in de oven.
Haal hem eruit en laat 15 min. rusten. Als het vocht te dik is of te intens smaakt, voeg je de bouillon of het water toe. Zet de slee op hoog vuur, breng alles aan de kook en schraap de aanbaksels los. Geef de saus in een kom en serveer.
In je voorraad
- 4 el honing
- 3 tenen knoflook, geraspt
- Zout en peper
- 200 ml kippenbouillon of water
- Olijfolie
Ingrediënten
- 1 kip van 1¾ kg of 4 piepkuikens
- 250 ml sinaasappelsap
- 4 el honing
- 2½ cm gember, geschild en geraspt
- Geraspte schil van 2 sinaasappels
- 1½ el pikante (rokerige) saus
- Olijfolie
Voor de sinaasappels
- 4 hele sinaasappels met dunne schil
- Gemberpoeder
- Lichtbruine basterdsuiker
Keukengerei
- Oven
- Braadslee
Bron
Simpel - Diana Henry