GEFRITUURDE INDONESISCHE KOKOSKIP MET MANGO & GELE RIJST

GEFRITUURDE INDONESISCHE KOKOSKIP MET MANGO & GELE RIJST

voor 4 personen
Aan de slag!

Wrijf in een vijzel de knoflook, korianderzaad, citroengras en 1 tl zeezout samen fijn. Roer de kurkuma en azijn erdoor. Doe het mengsel, samen met de stukken kip, in een schaal en schep goed om zodat het vlees volledig bedekt is met de marinade. Dek af met bijv. vershoudfolie en laat 2 uur gekoeld marineren.

Schep de kip met de marinade in een (braad)pan met dikke bodem. Overgiet met het kokoswater en breng aan de kook op matig hoog vuur. Draai het vuur laag en stoof de stukken kip gaar in 30-35 min. Haal met een tang of vork de stukken kip en laat ze afkoelen.

Snij de mango in grove stukken en doe ze in een kom tot je de borden op gaat maken. Snij vervolgens de spitskool en wortel in dunne reepjes (julienne), dit kan met behulp van een keukenmachine. Kook de rijst volgens de verpakking en voeg een theelepel kurkuma toe aan het water. Dit voorziet hem van zijn mooie gele kleur.

Schenk in een grote pan of wok 10 cm olie. Verhit de olie tot 180℃ of tot een blokje brood er goudbruin kleurt in 15 sec. Frituur de stukken kip met enkele tegelijk goudbruin in 3-4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

Doe een lepel rijst op de borden en voeg mango, cress, spitskool, wortel, gekneusde pinda’s en sambal toe. Als finishing touch leg je de de kip er boven op en geef er limoen bij: Selamat makan!

GEFRITUURDE INDONESISCHE KOKOSKIP MET MANGO & GELE RIJST
In je voorraad
  • 8 tenen knoflook, fijngesneden
Ingrediënten
  • 1 kip of 8 kippenbouten, in stukken
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 stengel citroengras (sereh), witte deel fijngesneden
  • 2 tl gemalen kurkuma, 1 voor in de rijst en 1 voor de marinade
  • 80 ml rijstazijn
  • 1 l kokoswater
  • Olie om in te frituren, bijv. zonnebloem of arachide
  • Gekookte rijst, bijv. pandan
  • Spitskool, in dunne reepjes (julienne) gesneden en het hart eruit
  • 2 wortels, in dunne reepjes (julienne) gesneden
  • 75 gr cress, bijv koriander – te koop bij de supermarkt
  • Voor erbij: grof gekneusde pinda’s, sambal en limoen
Keukengerei
  • Schaal
  • Vershoudfolie
  • Grote pan of wok
  • (braad)pan met dikke bodem
  • Keukenpapier
Bron

Delicious magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram