GEGRILDE KURKUMA-KIP MET GEMARINEERDE WORTELS

GEGRILDE KURKUMA-KIP MET GEMARINEERDE WORTELS

voor 2 personen
Aan de slag!

Dit gerecht is in no time klaar als je het goed plant. De kip en gemarineerde wortelen zijn namelijk nog lekkerder wanneer ze een nacht in hun dressing en marinade hebben mogen rusten. Een perfect gerecht als je weet dat je de volgende dag weinig tijd hebt om te koken en je toch iets lekkers op tafel wil zetten.

Doe de ingrediënten voor de citroengraspasta in een keukenmachine en hak ze net niet helemaal fijn. Doe de kippendijen in een kom en masseer met de pasta. Dek af en zet 3-6 of een hele nacht in de koelkast.

GEMARINEERDE WORTELS
Doe alle ingrediënten, behalve de wortel, in een steelpan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg de wortel toe en schenk het mengsel in een kom. Laat afkoelen en zet minstens een uur in de koelkast. Giet de gemarineerde wortel af voor het serveren.

Verhit een grote wok of koekenpan op hoog vuur, en wals de olie in de pan om hem volledig in te vetten. Leg de stukken kip in de hete pan, smeer de overgebleven pasta op het vlees en draai het vuur iets lager. Bak de stukken kip 7-8 min. Keer ze vervolgens om en bak de andere kant nog 5-6 min. – ze moeten een grof, currykleurig korstje hebben. Schep ze uit de wok en laat ze een klein beetje afkoelen.

Snijd de kip in ongeveer 2 cm dikke reepjes. Strooi er de koriander over en serveer ze met de partjes limoen en gestoomde jasmijnrijst.

GEGRILDE KURKUMA-KIP MET GEMARINEERDE WORTELS
In je voorraad
  • 30 ml zonnebloemolie

Citroengraspasta

  • 3 tenen knoflook
  • 1 sjalot, in ringen

Gemarineerde wortels

  • 1 el fijne kristalsuiker
Ingrediënten
  • 3 uitgebeende en ontvelde kippendijen
  • Voor erbij: Koriander, partjes limoen en gestoomde rijst

Citroengraspasta

  • 1 stengel citroengras, witte deel fijngehakt
  • 1 el mild currypoeder
  • 1/4 tl gemalen witte peper
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • 1 el lichte sojasaus

Gemarineerde wortels

  • 1 el vissaus
  • 2 el rijstazijn
  • Sap van 1 limoen
  • 2 wortels, geschrapt en in julienne (dunne sliertjes/paaltjes)
Keukengerei
  • Kom
  • Grote wok of koekenpan
  • Keukenmachine
  • Steelpan
Bron

Food + Bier

Volg ons op Instagram