GEGRILDE VISTACO’S MET MANGOSALSA

voor 6 personen
Aan de slag!

Als je houten spiesjes gebruikt, leg ze minimaal 20 min. in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verbranden.

Leg de vis in een ondiepe schaal (niet van metaal). Doe de rasp en het sap van de limoen en de olijfolie erbij en schep door. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.

Maak intussen de mangosalsa: doe de ui en limoensap in een kleine kom en meng door. Laat een paar minuten staan, voeg dan de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Meng voor de crema alle ingrediënten in een kleine kom, breng op smaak en zet even weg.

Stook de barbecue op of verhit een grillpan op middelhoog vuur. Meng de specerijen, suiker en een flinke snuf zout in een kleine kom. Haal de vis uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Rijg aan de spiesjes en leg ze op een bord. Bestrooi met het specerijenmengsel. Bak de visspiesjes een paar minuten aan beide kanten tot de vis net gaar is. Serveer met warme tortilla’s, plakjes radijs, mangosalsa, chipotlecrema en chilisaus.

In je voorraad
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 tl knoflookzout
  • 1 tl chilipoeder, mild1 tl gemalen komijn
  • 1 tl suiker
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
Ingrediënten
  • 600 gr ontvelde zwaardvissteaks of andere stevige witvis, in blokjes van 3 cm
  • Sap en rasp van 2 limoenen
  • Maïstortilla’s
  • Radijs, in plakjes, ter garnering
  • Tabasco of andere chilisaus, voor erbij

Salsa van mango, groene chilipeper en rode ui

  • Sap van 1 limoen
  • 2 kleine mango’s, in blokjes
  • 1 kleine groene chilipeper, in dunne ringetjes
  • Kleine handvol koriander, blaadjes én steeltjes, fijngehakt

Cipotlecreme

  • 100 gr zure room
  • Sap van 1 limoen
  • 3 tl tabasco of andere pittige chilisaus
Keukengerei
  • Barbecue of grillpan
  • Spiesjes, hout of metaal
  • Schaal (geen metaal)
  • Kom
  • Keukenpapier
Bron

My streetfood kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram